Vejle Kommune – Данска

Општина Вејле е шеста по големина општина во Данска со население од 114,000: Таа е престолнина на регионот Јужна Данска. „Вејле ... Да се направат работи“ ја сумираат визијата на Вејле. Исто така е меѓу водечките општини во претприемништво и дигитално образование.

Consorzio Scuola Comunità Impresa – Iиталија

Consorzio Scuola Comunità Impresa е името на агенција за стручна обука основана во 1999 година во Новара (Пиемонт). Собирајќи приватни и јавни субјекти, ЦСЦИ има за цел да изгради добри односи и можности за развој помеѓу училиштето, јавната администрација и бизнисот.

Daugavpils pilsētas Izglītības Pārvalde– Латвија

Општинска институција за градско образование Даугавпилс - град Даугавпилс (Латвија), која го координира образованието во локалната заедница (околу 90 000 луѓе). Одделот за образование (со персонал од 76 лица) ги реализира општинските образовни функции и сите прашања поврзани со него во вториот по големина град во Латвија.

Eco Logic – Северна Македонија

ЕКО - ЛОГИК е непрофитна организација која е посветена на заштита и зачувување на животната средина, промоција на современи еколошки практики, како и наб andудување и промовирање на принципот на одржлив развој.

Hub Nicosia – кипар

Хаб Никозија е образовна НВО, простор за соработка и заедница на поединци и организации со културни, еколошки или социјални цели. Хаб Никозија има за цел да ги мобилизира младите за целосно вклучување во граѓанскиот и економскиот живот.

Universidad do Porto – Португалија

Основана во 1911 година, УПОРТО (Универзитет во Порто) е една од најголемите португалски високообразовни и истражувачки институции. Меѓу своите факултети, FPCEUP (Факултет за психологија и образование, создаден во 1980 година, околу 1500 студенти посетуваат постдипломски, магистерски и докторски програми, а над 1000 луѓе доаѓаат секоја година да посетуваат активности за професионална обука.

EU disclaimer logo

Disclaimer:

The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Телефонски: +38 923074120

E-пошта: ecologic.mk@gmail.com

Следете ги нас